torstai 19. tammikuuta 2012

Ommeltu haalari



Hei taas! Viime merkinnästä onkin sitten jo vierähtänyt "pieni" tovi. Myönnetään, olen laiska bloggaaja. Kyllähän käsitöitä on tullut tehtyä, mutta en vain saa aikaiseksi lisätä niitä tänne...

Mutta itse asiaan. Löysin Suuri Käsityö -lehdestä (8/2011) aivan ihanan haalarin kaavan, ja siltä istumalta päätin tehdä sen itselleni. Kauan tutkin ohjetta ja valmistauduin henkisesti koitokseen, joka ei lopulta ollutkaan niin iso kuin luulin. Kyseessähän on ensimmäinen itse kotona ompelemani "iso" ompelutyö. Kasseja yms. on kyllä tullut ommeltua, mutta ei vaatteita (paitsi yöhousut ja -paita, mutta nekin siis koulussa avustuksen kanssa ommeltu). Joten ihan hyvin mielestäni onnistui:) Ja ei varmasti viimeiseksi vaatteeksi jää! Mielessäni nimittäin pyörii kotelomekon ompelu jostain kivasta kankaasta ja vielä mahdollisesti vähän juhlavamman mekon ompelu ensi kesän rippijuhliin, mutta niistä ehkä tulevaisuudessa vielä lisää.

Haalari on ommeltu havunvihreästä, ihanan pehmeästä teddy-kankaasta. Hupun vuori on ruskeaa trikoota ja myös vetoketju on ruskea. Resorit ovat tummanvihreitä. Kaikki kankaat ja vetoketju on ostettu Eurokankaasta. Hinnaksi tarvikkeille tuli reilu 30 euroa. Halpa hinta, sillä aitojen OnePiece -haalareiden hinnat hipovat melkein 200 euroa...HUHHUH! Eli säästin selvää rahaa ja myös ompelu tuotti minulle enemmän mielihyvää kuin valmiin haalarin tilaaminen netistä.

//EDIT Suuri Käsityö -lehti julkaisi minun lähettämäni ko. kuvan Lukijan kuva -osuudessa! Katsokaas siis numero 2/2012, josta voitte bongata kuvan.

7 kommenttia:

  1. saaks sen suuri käsityö lehden (jossa tää ohje) kirjastosta? kiinnostais tehdä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en tiedä mikä kirjasto on lähelläsi, mutta useimissa kirjastoissa on suuri käsityö -lehteä, josta ohje löytyy(:

      Poista
  2. 2/2010<<tarkoitat varmaan 2012

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. oho! hyvä kun huomasit! pitääpä muuttaa tekstiin :-)

      Poista
  3. Moi ! Bongasin sun blogin kun yritin selailla netistä kaavoja haalarin tekoa varten,nyt meinasin itekkii tehä kyseisen haalarin mut arvon vielä vähän et millä koolla sen tekisin, millä sä sen teit ? :)

    VastaaPoista